Tym razem nie będzie przepisu na zupę a na drinka. Z myślą o nadchodzącym sezonie letnim, marka Luksusowa przygotowała nowy wariant smakowy – Luksusowa Świeży Ogórek. Na całym świecie ogórek jest popularnym dodatkiem do orzeźwiających drinków, dotychczas jednak żadna polska marka nie miała w swojej ofercie wódki o tym smaku. W Polsce, to oryginalne połączenie, w szybkim tempie zyskuje nowych fanów. Luksusowa Świeży Ogórek to nowy, ekscytujący smak dostępny w sprzedaży od kwietnia.
|
Więcej…
|
Zapiekanki to jedne z najprostszych a zarazem najsmaczniejszych dań, które przyrządzić można niemal ze wszystkiego. Brak pomysłu na obiad, niespodziewani goście, ciepła kolacja… na każdą z tych okazji i jeszcze na wiele innych zapiekanka będzie idealnym pomysłem. Oto nieco bardziej wyrafinowana wersja tego smacznego dania - zapiekanka z tuńczykiem i cebulą, którą przyrządzić można dosłownie w kilka chwil. Brzmi prosto? Oto chodzi! Jednak efekt końcowy zachwyci nawet wybrednych smakoszy! |
Więcej…
|
Przepisów na sałatkę z tuńczykiem jest całe mnóstwo – w końcu ta wspaniała w smaku i świetnie wyglądająca na talerzu ryba kryje w sobie mnóstwo kulinarnych inspiracji. Poniższy przepis na wiosenna sałatkę Callipo gwarantuje smakowitą fuzję lekkości, świeżości, wiosennego aromatu, wyśmienitego smaku i mocy zdrowia. Wszystko dzięki delikatnemu, wilgotnemu i mięsistemu tuńczykowi i odurzająco zmysłowemu dressingowi. Po prostu wiosenny raj dla oczu i podniebienia!
|
Więcej…
|
Stek klasyka gatunku. Łatwe w przygotowaniu i bardzo efektowne. Stek można przygotować przy gościach w otwartej kuchni…
Składniki (na 4 steki):
|
Więcej…
|
Każdy wie, że szpinak to warzywo, będące prawdziwą bombą witaminową. Niestety ta „zielona papka ułożona obok ziemniaków na obiadowym talerzu” nie każdemu odpowiada - zarówno estetycznie, jak i smakowo…
|
Więcej…
|
|
Wreszcie wiosna, nie tylko w kalendarzu, ale i za oknem, można chyba więc ogłosić czas grillowania. W tym sezonie na naszych rusztach królować będą ryby, to znaczy że będzie smacznie i zdrowo! Zapraszamy na polską tilapię z grilla!
|
Więcej…
|
11 kwietnia rusza projekt informacyjno-edukacyjny Instytut Chemii Nadużywanej, poświęcony dodatkom do żywności: barwnikom, aromatom, wzmacniaczom smaku i konserwantom. Instytut Chemii Nadużywanej to cykl interaktywnych wystaw w pasażach handlowych, zachęcający do czytania etykiet oraz świadomej konsumpcji. Akcja odbywać się będzie w weekendy i potrwa do 19 maja br. |
Więcej…
|
Od kwietnia br. na polskim rynku dostępna jest wielokrotnie nagradzana, 12-letnia whisky Grant’s w nowym, limitowanym opakowaniu, zawierającym również dwie eleganckie szklanki. Zestaw idealnie podkreśli ekskluzywny charakter i ponad 120-letnią tradycję marki.
|
Więcej…
|
Prawdziwe Święta Wielkanocne ciężko wyobrazić sobie bez babki posypanej cukrem pudrem. Lekkie i pyszne ciasto w prosty sposób może stać się również zdrowe. Poniżej przedstawiamy doskonały przepis Piotra Kucharskiego z wykorzystaniem otrębów owsianych KUPIEC. Twoja rodzina i goście na pewno będą zachwyceni.
|
Więcej…
|
Danie to jest wspaniałe w swej prostocie, bardzo efektowne, a przede wszystkim - niezwykle smaczne, pod warunkiem jednak, że do jego przyrządzenia użyty zostanie odpowiedni makaron, którego ciasto po ugotowaniu będzie lekkie, sprężyste, nie rozgotowane i nie klejące. Oto Cannelloni Arrighi z papryką :
|
Więcej…
|
|