Męska kuchnia -
Koktajle na Żołądkowej Gorzkiej na międzynarodowym podium

Green Line i Red Mint – to dwa koktajle, które wśród kilkuset europejskich receptur miksologicznych zostały nagrodzone brązowymi medalami podczas tegorocznego konkursu Cocktail Challenge. A wyzwanie podjęła Żołądkowa Gorzka.

Więcej…
 
100 LAT BALLANTINE’S FINEST NA RYNKU - JUBILEUSZOWE REFLEKSJE

logo ballentinesZa światowym sukcesem marki Ballantine’s Finest stoi wspaniała historia, doświadczenie i pasja tworzenia whisky najwyższej jakości.
W 100. rocznicę wprowadzenia whisky Ballantine’s Finest na rynek, marka niezmiennie inspiruje zachęcając do kreowania indywidualnego planu na życie i poszukiwania tego co wartościowe.

 

Więcej…
 
Afrodyzjaki od Philipsa

Napój imbirowy

300g świeżego imbiru
4 pomarańcze
2 cytryny
2l soku pomarańczowego
1l wody
½ kg cukru

Więcej…
 
Ballantine’s - Przestrzeń, Rytm i Perspektywa  Email
Wpisany przez Mirosław Wis   
wtorek, 26 stycznia 2010 22:49

Trzy drinki na bazie Ballantine’s: rytm, perspektywa i przestrzeń.

Więcej…
 
Tyski grzaniec - wyjątkowy przepis specjalnie dla Ciebie
poniedziałek, 23 listopada 2009 14:30

Zanim sam rozpoczniesz niezwykłą podróż po smakach i aromatach grzańcowych, pragniemy zainspirować Cię do poszukiwań Twojego idealnego grzanego piwa. Specjalnie dla marki Tyskie Michał Tkaczyk, szef kuchni pięciogwiazdkowego hotelu Bristol, stworzył unikalny i jedyny w swoim rodzaju przepis na grzańca. Aby każdy mógł osiągnąć perfekcję w przygotowaniu grzańca załączamy zdjęcia, gdzie krok po kroku są pokazane kolejne etapy przygotowania

Więcej…
 
Ekspres kombinowany De’Longhi – uniwersalny specjalista

Włoska marka De`Longhi wprowadza na rynek niezwykle uniwersalne ekspresy kombinowane, czyli urządzenia łączące ekspres ciśnieniowy i przelewowy w jednej, eleganckiej i zwartej formie. Te wszechstronne ekspresy, wyposażone są w moduł espresso i moduł parzenia kawy przelewowej.

Więcej…
 
Whisky. Leksykon smakosza

Słowo whisky pochodzi z języka gaelickiego, w którym uisge beatha znaczyło "woda życia". Niepowtarzalny smak szkockiej whisky słodowej zyskuje zwolenników od średniowiecza aż do dziś, a jego analiza i porównanie różnych gatunków stanowi wyzwanie dla koneserów. "Whisky. Leksykon smakosza" autorstwa Davida Wisharta to pierwsza na rynku książka opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się
one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji.

Więcej…
 
Golonka - przepis
poniedziałek, 01 lutego 2010 10:25
Golonka uważana jest za męskie danie, podobnie jak tatar, stek czy bigos,  ale wielu mężczyzn przyznaje się również do słabość do naleśników. Przepisów na przyrządzania golonki jest wiele, przepis na golonkę gotowaną, pieczoną, grillowaną z rozmaitymi zestawami przypraw.

Jak przyrządzić dobrą golonkę?

Więcej…
 
Drinki czyli inaczej koktajle
poniedziałek, 28 grudnia 2009 21:54

Drinki czy inaczej koktajle to popularne dziś w klubach, na prywatkach czy domowych imprezach słodkie mieszanki alkoholi i różnorodnych dodatków: soków, owoców, ziół. Ich kompozycje to kwestia umiejętnego łączenia składników. Powstają więc szkoły, które uczą tajników miksologii czyli sztuki przygotowywania drinków i koktajli.

Więcej…
 
Thermomix, czyli mężczyzana w kuchni
czwartek, 12 listopada 2009 22:25

Thermomix firmy Vorwerk to więcej niż wielofunkcyjny robot kuchenny. Przyda się, gdy będziesz chciał odważyć odpowiednią ilość produktów i ugotować je w sposób tradycyjny lub na parze.

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 21 22 23 24 25 26 27 28 następna > ostatnia >>

Strona 28 z 28

Copyright © 2009-2016 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony