Lubelska Antonówka i Drink Red Apple

Gdyby zastanowić się nad niezapomnianymi smakami, takimi, które rozpoznajemy z zamkniętymi oczami, na myśl przychodzą wszystkie te tradycyjne, znane od pokoleń. Chętnie po nie sięgamy, bo dzięki nim wracają wspomnienia. Do takich źródeł sięgnął producent wódek Lubelskie, tworząc trunek z niezapomnianej antonówki.

Więcej…
 
Jak dobierać wino do sera

Wykwintny ser i dobre wino to idealna para, której nie powinno zabraknąć na żadnym eleganckim przyjęciu. Łączenie trunków z różnymi gatunkami sera nie należy jednak do prostych zadań. Co więcej, utrwaliło się na ten temat sporo mitów. Jaka jest prawda i do jakich zasad powinniśmy się stosować przy wyborze wina do sera, podpowiada krytyk winiarski i redaktor naczelny Magazynu Wino – Tomasz Prange-Barczyński.

Więcej…
 
Tagliatelle z łososiem

Tagliatelle to klasyczny włosi makaron o charakterystycznym kształcie: są to długie, płaskie wstążki o grubości około 2 mm. Tradycyjne tagliatelle podaje się z sosem bolognese, jednak na całym świecie postała niezliczona ilość odmian tego pysznego dania. Jedną z nich jest Tagliatelle z łososiem – propozycja pyszna, zdrowa, widowiskowa i… błyskawiczna! Wykonanie zajmuje dosłownie chwilę, a finalnie otrzymujemy wykwintne, robiące piorunujące wrażenie danie.

Więcej…
 
Wzbogać swoją dietę na wiosnę z pomocą nowej sokowirówki Philips

Po zimie czujemy się zmęczeni i osłabieni, pozbawieni energii i witalności. Brak ruchu i niedobór składników odżywczych w zimowej diecie możemy nadrobić w prosty i naturalny sposób - pijąc soki ze świeżych owoców i warzyw.

Więcej…
 
Skrzydełka pieczone w marynacie teriyaki

Skrzydełka umyć i osuszyć, odciąć lotki. Czosnek obrać i posiekać. Wymieszać z utartym imbirem, kilkoma kroplami TABASCO®, sosem sojowym i miodem i marynatą teryiaki. Do całości powoli wlewać olej, tak żeby nadać marynacie gładką konsystencję. Zalać nią skrzydełka i odstawić, najlepiej na całą noc do lodówki aby skrzydełka dobrze się zamarynowały. Nagrzać piekarnik do 180stopni i piec skrzydełka aż będą złocistobrązowe. Podawać z pieczywem.

Więcej…
 
Pstrąg z grilla z sosem sojowym i masłem

Czerwiec jest miesiącem w którym wreszcie można spokojnie wyruszyć na weekend za miasto. Spędzić czas na łonie natury, odpocząć w ciszy, posiedzieć nad jeziorem, łowić i co za tym idzie - delektować się świeżymi rybami z rusztu. Co trzeba wiedzieć by dania z grilla uzupełniły tą sielankę?

Więcej…
 
Tilapia duszona w białym winie

Na początku przygotowujemy warzywa, tj. dymkę kroimy na drobno a por na plastry. Następnie podsmażamy je na maśle z dodatkiem oliwy. W tym samym czasie przyprawiamy filety z Czerwonej Tilapii. Gdy warzywa będą już gotowe, kładziemy na nich rybę, którą polewamy sokiem grejpfrutowym i uzupełniamy winem. Wszystko dusimy przez około 15 minut. Po tym czasie rybę delikatnie przekładamy na talerz. Warzywa kładziemy obok ryby. Na końcu filety oprószamy świeżo posiekaną kolendrą i ozdabiamy owocami żurawiny. Smacznego!

Więcej…
 
Sałata z Tilapią smażoną z teryiaki

Na początku myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki sałatę. Mieszamy ją ze szpinakiem. Potem rybę myjemy, osuszamy, kroimy i doprawiamy. Smażymy ją na rozgrzanym oleju, pod sam koniec wlewamy na patelnię sos teryiaki, tak by oblepił Tilapię. W tym samym czasie marchewkę i rzodkiewkę kroimy w Julienie (Julienne to technika krojenia warzyw lub mięsa polegająca na krojeniu produktu na długie, cienkie i równe słupki o długości ok. 5 cm i średnicy ok. 2 mm) i dodajemy do sałaty. Gdy ryba będzie gotowa, ostrożnie przekładamy ją na talerz i posypujemy sezamem. Na koniec sałatkę kładziemy na talerzu, polewamy sosem, a rybę kładziemy na wierzchu. Smacznego!

Więcej…
 
Kilka słów o grillowaniu

Wraz z nadchodzącą majówką zbliża się okres grillowy. Warto zawczasu przypomnieć sobie podstawowe zasady obowiązujące podczas uprawiania tej sztuki kulinarnej. To sprawi, że goście zawsze chętnie pojawią się na planowanym przyjęciu a grillowanie stanie się jeszcze przyjemniejsze, smaczniejsze i mniej pracochłonne.

Tags:
Więcej…
 
Stek z grilla glazurowany salsa verde

Zioła umyć, osuszyć i drobno posiekać. Czosnek obrać, pokroić drobno i rozetrzeć z solą. Korniszony pokroić na półplasterki. Anchois drobno posiekać. Dodać kapary i wszystko razem jeszcze raz przesiekać. Przełożyć do miski i dodać tyle oliwy aby składniki dały się mieszać. Wlać ocet. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dobrze wymieszać.

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 następna > ostatnia >>

Strona 20 z 32

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony