Męska kuchnia -
Kawa na słodko?

Napoje kawowe za sprawą dobrze dobranych dodatków mogą z powodzeniem pełnić funkcję deseru, choć nie zawsze tylko słodkiego. Sprawdź propozycje baristy i trenera z Warsaw School Of Coffee, Marcina Kozickiego.

Tags:
Więcej…
 
Polska gooolaaa! 5 i 8 października kibicujmy naszym całą ekipą!

Mistrzostwa Świata 2018 coraz bliżej, a polska drużyna coraz bliżej awansu do nich. 5 i 8 października czekają zawodników kolejne starcia – z Armenią oraz Czarnogórą. Większość z nas kibicować będzie przed telewizorami. Szczęśliwcy zasiądą na stadionie. Jednak nieważne gdzie, ważne jak! Kibicujmy #BEZograniczeń, wspólnie ze znajomymi  i razem z ekipą Kotlina, ile sił! Niech nasza energia poniesie piłkarzy do zwycięstwa. Zróbmy prawdziwą, domową strefę kibica, a swoją energię uzupełniajmy przekąskami, by dopingować „naszych” jeszcze mocniej.

Więcej…
 
Jak się odżywiać będąc aktywnym?

Co to jest równowaga energetyczna? Prawidłowe odżywianie osób aktywnych powinno polegać przede wszystkim na zapewnieniu tzw. równowagi energetycznej. Co oznacza to pojęcie i jak w praktyce o nią zadbać?

Więcej…
 
Frappe w wersji truskawkowej i czekoladowej
Na ciepłe dni wyśmienicie sprawdzi się frappe przygotowana na bazie espresso ze świeżo zmielonych ziaren. Sprawdź przepisy Marcina Kozickiego, baristy i trenera Warsaw School Of Coffee i rozkoszuj się kawą na zimno z ciekawymi dodatkami.
Więcej…
 
Krem z batatów i pieczonej papryki z pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią

Sezon na paprykę w pełni, warto więc wykorzystać jej walory smakowe nie tylko sporządzając tradycyjne leczo, czy znane faszerowane papryczki, ale na inne sposoby, które jeszcze bardziej pozwolą cieszyć się jej wyjątkowym smakiem. Wspaniałym pomysłem na oryginalne danie z papryką w roli głównej jest aromatyczny krem z pieczonej papryki wzbogacony sycącą pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią. Gęsty krem jest smakowity, pożywny i świetnie prezentuje się na talerzu, więc z powodzeniem można serwować go nawet wymagającym gościom. To świetna potrawa nawet dla osób niezbyt doświadczonych w kuchni – aromatyczna pasta i kuszący aromat pieczonej papryki gwarantują sukces. Krem jest smakowitą propozycją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i wegetarian oraz wegan.

Więcej…
 
CZY WIESZ GDZIE SZUKAĆ WITAMINY C?

Witamina C – myślimy o niej ciepło, gdy na dworze robi się zimniej, czyli w okresie jesienno-zimowego sezonu przeziębień. I słusznie, ponieważ wspomaga działanie systemu odpornościowego. Nie wszyscy jednak wiedzą, że pełni też inne ważne funkcje w organizmie ludzkim, który sam nie potrafi jej gromadzić. Dlatego właśnie konieczne jest codzienne dostarczanie sobie witaminy C z pożywieniem. Podstawowym jej źródłem w naszej diecie powinny być warzywa i owoce oraz ich przetwory, np. soki.

Więcej…
 
Dieta dla serca

29 września obchodzony jest Światowy Dzień Serca. To dobra okazja, żeby zadbać o serce swoje i najbliższych, wprowadzając zmiany w stylu życia i diecie. Poznaj porady dietetyczki, Agaty Ziemnickiej-Łaskiej na dietę dla serca.

Więcej…
 
Niezwykłe drinki kawowe i niezwykły ekspres

Masz ochotę na niezwykły drink kawowy na bazie espresso z niezwykłego ekspresu? Zmieszaj kawę z ciekawymi przyprawami i zaparz ją za pomocą tabletu w ekspresie Saeco GranBaristo Avanti! To dopiero połączenie!

Więcej…
 
5 powodów dla których warto jeść pstrąga

Dietetycy jednogłośnie zachęcają do częstego spożycia ryb ze względu na ich prozdrowotne właściwości. Jednak nie wszystkie ryby są równie wartościowe. Pstrąg jest jedną z tych ryb, która niesłusznie jest niedoceniona. Ta drapieżna ryba z gatunku łososiowatych, żyje dziko w słodkich wodach i nurtach bystrych rzek. Dzięki temu ma mnóstwo dobroczynnych właściwości zdrowotnych, a przy tym jest smaczna, niedroga i łatwo dostępna.

Więcej…
 
Kotlin przepis na roladki z karkówki

roladki z karkówkiRoladki z chorizo i papryką

Składniki (2 porcje):

  • 4 kotlety z karkówki (każdy po ok. 100 g)

  • 12 plastrów boczku

  • 250 ml piwa ciemnego

  • 1/2 papryki czerwonej

  • 1/2 papryki żółtej

  • ok. 200 g kiełbasy chorizo

  • 3 łyżeczki rozmarynu świeżego lub suszonego

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 papryczka chilli

  • 1 czerwona cebula

  • musztarda, np. sarepska

  • sól

  • pieprz

  • ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 27

Copyright © 2009-2016 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony