Recenzje -
Recenzje
Golarka Braun Series 3 Wet&Dry z niezwykłą funkcją!
Recenzje
Wpisany przez Mirek   
poniedziałek, 26 czerwca 2017 15:02

Dzisiaj przyjrzymy się bliżej golarce Braun Series 3 Wet&Dry. Firma Braun konstruując ten model skorzystała z trendów występujących obecnie w motoryzacji polegających na wykorzystaniu wyposażaniu samochodów klasy premium w samochodach z niższego segmentu . Dlatego w golarkach Series 3 znajdziemy rozwiązanie z golarek Series 9. Na początku przyjrzyjmy się głowicy golarki. Widzimy to dwa zewnętrzne ruchome elementy dostosowujące się do kształtu twarzy. Mamy również środkowy trymer, dzięki czemu poradzimy sobie nawet z kilkudniowym zarostem oraz system podwójnych folii tonących.

Więcej…
 
Ekspres Nivona test i opinia
Recenzje
Wpisany przez Mirek   
czwartek, 08 października 2015 21:15

Norymberga to piękne miasto znane nie tylko z lekcji historii, które warto odwiedzić zwłaszcza w czasie kiermaszu świątecznego. Panuje wtedy niesamowity klimat i atmosfera. Obecnie Norymberga wielu mężczyzną kojarzy się z legendarnym torem Nurenbergring, a tym, w których drzemie jeszcze dziecko z jednymi z największych na świecie targów zabawek (ponad 2700 wystawców). Warto też przypomnieć, że Wit Stwosz pochodził z Norymbergii, gdzie do dzisiaj możemy podziwiać jego rzeźby miedzy innymi w kościele św. Wawrzyńca. Jak zgłodniejemy po zwiedzaniu warto zjeść dobrego steka w Spillmann's Steakhouse, choć podawali tam również całkiem niezłe ślimaki. Jeżeli ktoś ma ochotę na kuchnie chińską to oczywiści Golden Dragon, który znany jest nie tylko z doskonałej kuchni, ale i pięknej kelnerki Mai (choć rok później twierdziła, że ma na imię June a dziś to już zapewne December).  Natomiast na dobrą kawę zapraszamy nas norymberska  firma Nivona producent ekspresów do kawy. Jeden z produktów tej firmy mieliśmy ostatnio możliwość testować w redakcji.

Więcej…
 
"Księga związków, podrywu i seksu dla mężczyzn" - nasza rekomendacja
Recenzje
Wpisany przez Mirek   
piątek, 08 lutego 2013 16:54

Jak powiedział wielki znawca kobiet Maksymilian Paradys (bohater filmu „Seksmisja”): "Natury się nie da oszukać". O tym właśnie przypomina nam Krzysztof Król w kolejnym wydaniu swojej książki "Księga związków, podrywu i seksu dla mężczyzn". Wbrew pozorom nie jest poradnik dla nastolatków jak poderwać dziewczynę.  Znajdziemy tu raczej porady jak zbudować związek a przy okazji zdobyć pewność siebie. Warto sięgnąć po tą pozycję jeżeli szukasz odpowiedzi na jedno z poniższych pytań:

Więcej…
 
"Wałkowanie Ameryki' Marek Wałkuski
Recenzje
Wpisany przez Mirek   
poniedziałek, 17 grudnia 2012 15:18

To książka napisana przez dziennikarza radiowej Trójki i wieloletniego korespondenta Polskiego Radia w Waszyngtonie. W tym miejscu przypomina mi się William Thacker (w tej roli Hugh Grant) z filmu Notting Hill, gdy poleca Annie Scott (granej przez Juli? Roberts) przewodniki po Turcji: „Podejrzewam, że jej autor był nawet Turcji, co pomaga”.

Więcej…
 
„Kawa sekrety baristy” nasza recenzja
Recenzje
Wpisany przez Mirek   
niedziela, 28 października 2012 21:46

Książka, która ukazała się nakładem wydawnictwa RM i jest ciekawą pozycją nie tylko dla koneserów kawy. Wręcz przeciwnie, dzięki zdjęciom i dokładnym opisom z codziennej kawy możemy wyczarować coś niezwykłego.

Więcej…
 
Ekspres Saeco Incanto Deluxe na Mex-Pol Business Encounter and Political Alliances
Recenzje

Ekspres Saeco Incanto Deluxe na Mex-Pol Business Encounter and Political Alliances

Mex-Pol Business Encounter and Political Alliances było spotkaniem władz samorządowych przedstawicieli kultury i biznesu z Polski i Meksyku, którzy przez pięć dni rozmawiali o możliwościach ożywienie współpracy gospodarczej, kulturalnej i samorządowej pomiędzy Polską a Meksykiem.

Więcej…
 
„Sztuka wojny” Sun Tzu - pozycja obowiązkowa
Recenzje
Wpisany przez Mirek   
poniedziałek, 18 lutego 2013 14:39

sztuka_wojny„Sztuka wojny” Sun Tzu to pozycja, której reklamować nie trzeba. Lektura obowiązkowa na liście każdego menadżera i dowódcy.  Niektóre cytaty przeszły już do życia codziennego. Sun Tzu cytowany jest również w produkcjach Hollywood np. „Battleship – bitwa o ziemie”

Choć sama treść pochodzi prawdopodobnie z przed ponad 2500 lat nic nie straciła na swojej aktualności. Jeżeli macie wątpliwości przeczytajcie poniższy fragment:

Więcej…
 
„Wino praktyczny poradnik” Wojciech Klimala
Recenzje
Wpisany przez Mirek   
wtorek, 18 grudnia 2012 09:47

Pozycja ta przeznaczona jest dla tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z winem, jednakże i znawcy tematu znajdą tu wiele ciekawych informacji. Przewodnik pozwala nam poznać nie tylko krótką historię wina, ale również proces jego powstawania oraz charakterystykę najważniejszych szczepów winogron i regionów powstawania wina. Już nie będą nam obce taki określenia jak:

Więcej…
 
Polecamy "Kulisy Kulinarnej Akademii"
Recenzje
Wpisany przez Mirek   
poniedziałek, 17 grudnia 2012 10:52

Tą książkę polecamy szczególnie. Autorem jest Marek Brzeziński anglista, psycholog, korespondent, pisarz i absolwent Akademii Kulinarnej Le Cordon Bleu.

Więcej…
 
Naszym zdaniem - Żubrówka Palona
Recenzje
Wpisany przez Mirosław Wis   
środa, 20 czerwca 2012 11:02

zubrowka palonaZupełnie nowy smak na naszym rynku, to slogan często używany przez producentów. Jednak w tym przypadku jest to smak, który wzbudził nasze emocje!  Pierwsze skojarzenie nazwy może być niezwykle mylące. Żubrówka Palona nie ma nic wspólnego z tak zwaną przepalanką (znaną dojrzałym mężczyznom oraz uczestnikom dawnych przyjęć weselnych).

Więcej…
 



Copyright © 2009-2016 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony