Męska kuchnia -
Whisky - fakty i mity
Wpisany przez Katarzyna Małecka   

Koneserzy whisky porównują jej smakowanie do degustacji wina. Ogromne znaczenie ma wiek whisky, pochodzenie składających się nań whisky single malt, sposób przechowywania, temperatura podania oraz towarzystwo słodkich i ostrych smaków, np. czekolady czy przypraw. Serwowanie tego trunku ma kilka zasad. Sprawdźmy swoją wiedzę na temat whisky – oto sześć mitów dotyczących tego alkoholu.

Więcej…
 
NOWA ODSŁONA NOWEJ TRADYCJI EXTRA ŻYTNIEJ

Duopack to ostatnia  nowość marki Extra Żytnia. Połączenie  wódki i Coca – Coli w eleganckim opakowaniu to propozycja nie tylko dla wielbicieli drinków na bazie czystej wódki,  ale także osób ceniących sobie walory estetyczne nabywanych produktów.

Więcej…
 
Grill De’Longhi BQ 100 – zdrowe i smaczne grillowanie.

Kompaktowy grill elektryczny BQ100 idealnie nadaje się na letnie przyjęcia na tarasach i werandach, w niewielkich, miejskich ogródkach. Przez cały rok możemy korzystać z wygodnego i zdrowego sposobu przyrządzania mięsa, ryb czy warzyw.

Więcej…
 
Ekspres kombinowany De’Longhi – uniwersalny specjalista

Włoska marka De`Longhi wprowadza na rynek niezwykle uniwersalne ekspresy kombinowane, czyli urządzenia łączące ekspres ciśnieniowy i przelewowy w jednej, eleganckiej i zwartej formie. Te wszechstronne ekspresy, wyposażone są w moduł espresso i moduł parzenia kawy przelewowej.

Więcej…
 
Whisky. Leksykon smakosza

Słowo whisky pochodzi z języka gaelickiego, w którym uisge beatha znaczyło "woda życia". Niepowtarzalny smak szkockiej whisky słodowej zyskuje zwolenników od średniowiecza aż do dziś, a jego analiza i porównanie różnych gatunków stanowi wyzwanie dla koneserów. "Whisky. Leksykon smakosza" autorstwa Davida Wisharta to pierwsza na rynku książka opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się
one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji.

Więcej…
 
Sztuka miksowania drinków

W karnawale zwykle pozwalamy sobie na więcej luzu, na drobne grzeszki i przyjemności. Kaloryczne ale efektownie podane potrawy i bajecznie kolorowe drinki, które wprawią wszystkich w imprezowy nastrój. Kiedy przyrządzamy drinki, warto pamiętać o głównym ich podziale.

Więcej…
 
Kenwood Blender BL680

Marka Kenwood znana jest z rewelacyjnych urządzeń AGD, które cieszą się nieskazitelną renomą i dorównują jakością produktom stricte przeznaczonym dla profesjonalistów. Dlatego właśnie używa ich jeden z najbardziej znanych i cenionych w Polsce kucharzy, sam Kurt Scheller. Znawcy sztuki gotowania wiedzą, że aby stworzyć najsmaczniejszy koktajl trzeba użyć najlepszego blendera.

Więcej…
 
Koktajle na Żołądkowej Gorzkiej na międzynarodowym podium

Green Line i Red Mint – to dwa koktajle, które wśród kilkuset europejskich receptur miksologicznych zostały nagrodzone brązowymi medalami podczas tegorocznego konkursu Cocktail Challenge. A wyzwanie podjęła Żołądkowa Gorzka.

Więcej…
 
100 LAT BALLANTINE’S FINEST NA RYNKU - JUBILEUSZOWE REFLEKSJE

logo ballentinesZa światowym sukcesem marki Ballantine’s Finest stoi wspaniała historia, doświadczenie i pasja tworzenia whisky najwyższej jakości.
W 100. rocznicę wprowadzenia whisky Ballantine’s Finest na rynek, marka niezmiennie inspiruje zachęcając do kreowania indywidualnego planu na życie i poszukiwania tego co wartościowe.

 

Więcej…
 
Afrodyzjaki od Philipsa

Napój imbirowy

300g świeżego imbiru
4 pomarańcze
2 cytryny
2l soku pomarańczowego
1l wody
½ kg cukru

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 21 22 23 24 25 26 27 28 następna > ostatnia >>

Strona 27 z 28
Reklama

Copyright © 2009-2016 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony