Męska kuchnia -
Przepisy na mikołajowo - świąteczne przysmaki dla dzieci

Dzieciaki z coraz większą niecierpliwością czekają na poranek 6 grudnia, by przekonać się, jakie niespodzianki Mikołaj przyniósł im w tym roku. Ale nie tylko najmłodsi lubią dostawać prezenty. Sprawmy więc, by mikołajkowy nastrój towarzyszył całej rodzinie, przez cały dzień. Na pewno w radosny nastrój wprawią wszystkich ulubione przysmaki. Zacznijmy już od śniadania. Przygotujmy kolorowe kanapki i narysujmy na nich ketchupowe wzorki: uśmiechnięte buźki, serduszka – co tylko podpowie nam wyobraźnia – a potem podarujmy je sobie nawzajem. To smaczny prezent, który z łatwością wykonają też najmłodsi. Bo przecież Mikołajki i prezenty kochają wszyscy #BEZograniczeń!

Więcej…
 
5 makaronowych dań z różnych zakątków świata

Przepisy na 5 makaronowych dań inspirowanych kuchniami Tajlandii, Meksyku, Korei, Hiszpanii i Polski :

Więcej…
 
Chrupiące placuszki z kaszy gryczanej z dynią

Sezon na dynię w pełni, warto więc wykorzystać ją w kuchni na wiele sposobów i urozmaicić menu w aromatyczne, pomysłowe dania, które zarówno dorośli i dzieci będą zajadać ze smakiem. Poniższy przepis na placuszki jest bardzo uniwersalny i świetnie nadaje się zarówno dla dużych i małych smakoszy. Placuszki świetnie smakują okraszone jogurtem, są super pomysłem na obiad lub podwieczorek. W wersji dla dorosłych wystarczy dodać do nich sól oraz serwować z bardziej doprawionym sosem np. czosnkowym czy ziołowym.

Więcej…
 
Przepis na udane Halloween!

Znikające ze stoisk dynie, pojawiające się w domach pajęczyny i poszukiwania w wypożyczalniach odpowiednich strojów to znak, że zbliża się Halloween. Impreza, na której spotykają się duchy, zjawy i wampiry zagościła i u nas. Maluchy szukają jak największych toreb na słodycze, a starsi szykują się do wspaniałych imprez. Oprócz pomysłowych przebrań obowiązkowe są też pyszne przekąski – najlepiej ociekające czerwonym ketchupem.

Więcej…
 
CZY WIESZ GDZIE SZUKAĆ WITAMINY C?

Witamina C – myślimy o niej ciepło, gdy na dworze robi się zimniej, czyli w okresie jesienno-zimowego sezonu przeziębień. I słusznie, ponieważ wspomaga działanie systemu odpornościowego. Nie wszyscy jednak wiedzą, że pełni też inne ważne funkcje w organizmie ludzkim, który sam nie potrafi jej gromadzić. Dlatego właśnie konieczne jest codzienne dostarczanie sobie witaminy C z pożywieniem. Podstawowym jej źródłem w naszej diecie powinny być warzywa i owoce oraz ich przetwory, np. soki.

Więcej…
 
Zupa grzybowa z topinamburem i pierogi przepisy od Krakusa

Wkrótce czekają nas przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia. Zanim zasiądziemy przy suto zastawionym stole, musimy spędzić sporo czasu na ucieraniu ciast, krojeniu warzyw czy lepieniu pierogów. W tym gorącym okresie liczy się każda minuta. Jednocześnie zależy nam, by wszystko smakowało doskonale. Dlatego warto sięgnąć po najnowszą propozycję marki Krakus – koncentrat grzybowej. To sprytny sposób na znakomitą grzybową zupę lub sos. Jest bez konserwantów i sztucznych dodatków, co zapewnia doskonały smak potrawy, a jego a płynna forma – wygodę i szybkość przygotowania posiłków.

Więcej…
 
Czołowa whisky blended świata odkrywa swoje serce!

Ballantine’s Glenburgie 15YO i Ballantine’s Miltonduff 15 YO – pierwsze w historii SINGLE MALTY od marki Ballantine’s. Ballantine’s odkrywa swoją największą tajemnicę! Po raz pierwszy w historii jedna z czołowych marek whisky blended na świecie postanowiła poszerzyć swoje portfolio o zupełnie nową kategorię – whisky single malt. Nowoczesna wizja, połączona z  nieustającym oddaniem tradycji, zaowocowała powstaniem prestiżowej edycji Ballantine’s Single Malts, w skład której wchodzą Ballantine’s  Glenburgie 15YO oraz Ballantine’s Miltonduff 15YO. Oba trunki są już dostępne w sprzedaży detalicznej.

Więcej…
 
Nowy MARTELL VS SINGLE DISTILLERY w Klubie Bankowca

Takie wydarzenie ma miejsce raz na 100 lat... W 1912 roku marka Martell zaprezentowała nowy produkt w swojej ofercie – koniak Cordon Bleu. Od 105 lat pozostaje on ulubionym trunkiem koneserów koniaku. 23 października, w ramach inauguracji Club Martell, odbyła się premiera nowego koniaku Martell VS Single Distillery.

Więcej…
 
Kawa na słodko?

Napoje kawowe za sprawą dobrze dobranych dodatków mogą z powodzeniem pełnić funkcję deseru, choć nie zawsze tylko słodkiego. Sprawdź propozycje baristy i trenera z Warsaw School Of Coffee, Marcina Kozickiego.

Tags:
Więcej…
 
Polska gooolaaa! 5 i 8 października kibicujmy naszym całą ekipą!

Mistrzostwa Świata 2018 coraz bliżej, a polska drużyna coraz bliżej awansu do nich. 5 i 8 października czekają zawodników kolejne starcia – z Armenią oraz Czarnogórą. Większość z nas kibicować będzie przed telewizorami. Szczęśliwcy zasiądą na stadionie. Jednak nieważne gdzie, ważne jak! Kibicujmy #BEZograniczeń, wspólnie ze znajomymi  i razem z ekipą Kotlina, ile sił! Niech nasza energia poniesie piłkarzy do zwycięstwa. Zróbmy prawdziwą, domową strefę kibica, a swoją energię uzupełniajmy przekąskami, by dopingować „naszych” jeszcze mocniej.

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 3 z 30

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony