Męska kuchnia -
Żywność ekologiczna

Nasze zdrowie i odporność w znacznej mierze zależą od sposobu odżywiania. Ostatnio coraz częściej słyszymy, że najzdrowsza jest żywność ekologiczna. Ale zastanówmy się dlaczego? Co kryje się pod tym pojęciem?

Więcej…
 
PIĘĆ POKOLEŃ PASJI PEŁNIA SMAKU I TRADYCJA ZAMKNIĘTE W SZKOCKIEJ WHISKY GLENFIDDICH

Whisky Glenfiddich – oto wymarzony prezent bożonarodzeniowy dla konesera i wielbiciela nietuzinkowych historii. Boże Narodzenie i whisky Glenfiddich mają bowiem wiele wspólnego – łączy je nie tylko szczególny charakter, ale także wyjątkowa historia. Podaruj najbliższym niezwykłą opowieść zamkniętą w szklanej butelce.

Więcej…
 
Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Zmiksować obrane ze skórki orzechy włoskie, czosnek i tarty parmezan, razem ze szczyptą soli, pieprzem i kroplą oliwy. Na koniec dodać śmietanę, dokładnie wszystko miksując.

Dynię piec przez 20 minut w piekarniku, następnie obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę w podsmażyć z odrobiną oliwy, dodając pokrojoną z grubsza rukolę.

Ugotować muszle Barilla w dużej ilości osolonej wody, odcedzić kiedy będą jeszcze półtwarde i przełożyć na patelnię z sosem z dyni.

Więcej…
 
Penne Rigate z dynią, boczkiem i octem balsamicznym

Smaczna, kolorowa, niskokaloryczna, bogata w witaminy i świetnie komponująca się z różnymi składnikami. Tak, mowa o niedocenianej często dyni. Niedocenianej niesłusznie, bo to smaczny element wielu potraw i źródło inspiracji w naszej kuchni. Nie można również zapominać o jej bogactwie składników mineralnych, które pozytywnie wpływają na nasz organizm. Tak więc korzystać  trzeba – tym bardziej, że dynią możemy się cieszyć tylko przez kilka tygodni w roku.

Więcej…
 
Żubrówka Złota na męskie spotkanie

Męskie rozmowy wieczorową porą, oglądanie ligowego meczu czy zrelaksowanie się po ciężkim tygodniu pracy – Żubrówka Złota sprawdzi się w każdej sytuacji. Ta słodko-gorzka nowość w portfolio firmy CEDC, jest idealna do picia w kieliszkach bez dodatków lub na lodzie.

Więcej…
 
Niesamowite znalezisko

Prawie 200-letnia receptura , która stała się bazą dla popularnej żołądkowej odnaleziona w Lublinie! Kto spodziewałby się, że przepis na podstawie którego produkowany jest jeden z najbardziej znanych polskich trunków zachowa się do dziś? Pewnie byłoby to niemożliwe gdyby w 1822 roku nie wydrukowano go w kalendarzu lubelskim. Odnaleziony po latach w Archiwum Państwowym w Lublinie, krok po kroku opisuje  proces zestawiania nalewów na popularną żołądkową.

Więcej…
 
Delektujmy się życiem z Lindt Excellence

Spotkanie z przyjaciółmi, randka z partnerem czy słodkie leniuchowanie podczas jesiennych i zimowych wieczorów powinno jak najczęściej mieścić się na liście „rzeczy pilnych”. Bo w szalonym biegu życia warto wyłapywać jak najwięcej momentów dla siebie, robić rzeczy, które sprawiają nam przyjemność. Jesienią idealnym zestawem na niezapomniany wieczór będzie czekolada Lindt Excellence  i odpowiednie wino, które podkreśli jej wyśmienity smak.

Więcej…
 
Mini kokardki z kremem dyniowym i pomidorami o posmaku bazylii

Umyć dynię, pokroić ją w kostkę i umieścić w rondlu razem z mlekiem i szczyptą soli, gotować przez 15 minut pod przykryciem, na średnim ogniu. Następnie zmiksować i przetrzeć przez sito celem uzyskania lekkiej kremowej masy.

Więcej…
 
Zrób coś dla siebie, czyli odżywiamy mózg

Pamiętamy, a przynajmniej staramy się pamiętać o właściwej diecie zmniejszającej ryzyko wystąpienia otyłości, nadciśnienia, cukrzycy, chorób serca, nowotworów… Zazwyczaj w tym zestawieniu żywieniowych „powinności” zapominamy o najważniejszym organie – mózgu.

Więcej…
 
Gołąbki z kaszą jęczmienną i wegetariańskimi pulpetami

Gołąbki z kaszą jęczmienną i wegetariańskimi pulpetami to sprawdzony przepis będący wariacją na temat tradycyjnych gołąbków – serwowanych tym razem w wersji bezmięsnej. W przepisie mięso i biały ryż zastąpione zostały składnikami nieco lżejszymi i zdrowszymi – kaszą jęczmienną oraz wegetariańskimi pulpecikami. Danie, mimo że nie zawiera mięsa, trafi nie tylko w gusta zdeklarowanych jaroszy. Z pewnością podbije także podniebienia miłośników tradycyjnej kuchni, ponieważ gołąbki z kaszą i pulpecikami wychodzą naprawdę pyszne i aromatyczne, a do tego są syte i pożywne. Przepis opracował Piotr Kucharski - znany i lubiany kucharz z programu Dzień Dobry TVN.

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 9 z 26

Copyright © 2009-2016 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony