Migdałowa Mokka na początek nowego roku |
Napoje kawowe za sprawą dobrze dobranych dodatków mogą z powodzeniem pełnić funkcję deseru, choć nie zawsze tylko słodkiego. Sprawdź przepis baristy i trenera z Warsaw School Of Coffee, Marcina Kozickiego na Migdałową Mokkę - idealną na świąteczne spotkania w gronie bliskich. Jeśli marzysz o kawie niczym z kawiarni we własnym domu, zaufaj ekspresom Saeco Xelsis, które zapewnią Tobie smak prawdziwego włoskiego espresso i wielu innych rodzajów kaw w dowolnym momencie. W dodatku możesz personalizować parametry kawy. I wystarczy jedno dotknięcie ekranu! Ponadto funkcja LatteDuo zapewnia możliwość przygotowania 2 filiżanek każdego z dostępnych napojów jednocześnie. Idealny smak i aromat kawy gwarantują m.in. opatentowane ceramiczne młynki, które doskonale mielą ziarno, wydobywając pełnię smaku i zapewniając długotrwałe i jednolite działanie. Dodatkowo Saeco Xelsis został wyposażony w młynek z 12-stopniową regulacją grubości mielenia ziarna. Pozwala to na uzyskanie drobno zmielonej kawy na potrzeby aromatycznego espresso, po większą grubość ziaren do parzenia delikatniejszej kawy. O smak kawy zadba też filtr AquaClean, który zapewnia parzenie kawy zawsze z krystalicznie czystej i wolnej od zanieczyszczeń wody oraz pozwala dużo rzadziej odkamieniać ekspres. Ekspresy automatyczne Saeco Xelsis zapewniają przygotowanie niespotykanie szerokiego wyboru napojów. A jeśli chcesz jeszcze bardziej przywołać smaki napojów kawowych znanych z kawiarni – poeksperymentuj z sosami, syropami i dodatkami i stwórz oryginalny drink kawowy. Możesz skorzystać też z przepisu przegotowanego przez baristę i trenera z Warsaw School Of Coffee, Marcina Kozickiego i wyczarować Migdałową Mokkę. Migdałowa Mokka Składniki: espresso syrop migdałowy (10ml) sos czekoladowy (10ml) lub ½ tabliczki czekolady mleko bita śmietana płatki migdałowe do dekoracji Do przygotowania tego pysznego drinka kawowego potrzebujesz świeżo zaparzonego espresso. Jego niepowtarzalny smak podkreśli dodany syrop migdałowy i sos czekoladowy lub, jeśli nie masz sosu czekoladowego, możesz po prostu rozpuścić ok. ½ tabliczki czekolady. Najpierw do wysokiej i przezroczystej szklanki (w ten sposób nacieszysz się też oko) wlej sos czekoladowy i syrop migdałowy. Następnie dodaj spienione w osobnym naczyniu mleko i wlej espresso. Całość udekoruj bita śmietaną oraz pokruszonymi migdałami lub płatkami migdałowymi. Smacznego! Rekomendowane ceny ekspresów Saeco Xelsis wynoszą: SM7580/00 - 5599 PLN SM7581/00 - 5819 PLN SM7680/00 - 6489 PLN SM7683/00 - 6709 PLN SM7685/00 - 7609 PLN
|