Migdałowa Mokka na początek nowego roku -
Migdałowa Mokka na początek nowego roku

Napoje kawowe za sprawą dobrze dobranych dodatków mogą z powodzeniem pełnić funkcję deseru, choć nie zawsze tylko słodkiego. Sprawdź przepis baristy i trenera z Warsaw School Of Coffee, Marcina Kozickiego na Migdałową Mokkę - idealną na świąteczne spotkania w gronie bliskich.

Jeśli marzysz o kawie niczym z kawiarni we własnym domu, zaufaj ekspresom Saeco Xelsis, które zapewnią Tobie smak prawdziwego włoskiego espresso i wielu innych rodzajów kaw w dowolnym momencie. W dodatku możesz personalizować parametry kawy. I wystarczy jedno dotknięcie ekranu!  Ponadto funkcja LatteDuo zapewnia możliwość przygotowania 2 filiżanek każdego z dostępnych napojów jednocześnie.

Idealny smak i aromat kawy gwarantują m.in. opatentowane ceramiczne młynki, które doskonale mielą ziarno, wydobywając pełnię smaku i zapewniając długotrwałe i jednolite działanie. Dodatkowo Saeco Xelsis został wyposażony w młynek z 12-stopniową regulacją grubości mielenia ziarna.  Pozwala to na uzyskanie drobno zmielonej kawy na potrzeby aromatycznego espresso, po większą grubość ziaren do parzenia delikatniejszej kawy. O smak kawy zadba też filtr AquaClean, który zapewnia parzenie kawy zawsze z krystalicznie czystej i wolnej od zanieczyszczeń wody oraz pozwala dużo rzadziej odkamieniać ekspres.

Ekspresy automatyczne Saeco Xelsis zapewniają przygotowanie niespotykanie szerokiego wyboru napojów. A jeśli chcesz jeszcze bardziej przywołać smaki napojów kawowych znanych z kawiarni – poeksperymentuj z sosami, syropami i dodatkami i stwórz oryginalny drink kawowy. Możesz skorzystać też z przepisu przegotowanego przez baristę i trenera z Warsaw School Of Coffee, Marcina Kozickiego i wyczarować Migdałową Mokkę.

migdaowa_mokkaMigdałowa Mokka

Składniki:

espresso

syrop migdałowy (10ml)

sos czekoladowy (10ml) lub ½ tabliczki czekolady

mleko

bita śmietana

płatki migdałowe do dekoracji

Do przygotowania tego pysznego drinka kawowego potrzebujesz świeżo zaparzonego espresso. Jego niepowtarzalny smak podkreśli dodany syrop migdałowy i sos czekoladowy lub, jeśli nie masz sosu czekoladowego, możesz po prostu rozpuścić ok. ½ tabliczki czekolady.

Najpierw do wysokiej i przezroczystej szklanki (w ten sposób nacieszysz się też oko) wlej sos czekoladowy i syrop migdałowy. Następnie dodaj spienione w osobnym naczyniu mleko i wlej espresso. Całość udekoruj bita śmietaną oraz pokruszonymi migdałami lub płatkami migdałowymi.

Smacznego!

Rekomendowane ceny ekspresów Saeco Xelsis wynoszą:

SM7580/00 - 5599 PLN

SM7581/00 - 5819 PLN

SM7680/00 - 6489 PLN

SM7683/00 - 6709 PLN

SM7685/00 - 7609 PLN

 

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony