Carpaccio z buraków z hummusem to wyjątkowo efektowna potrawa, która podbija podniebienia oraz syci inne zmysły. Prezentuje się imponująco, dlatego bez wątpienia można ją przysłowiowo konsumować także oczami. Carpaccio z buraków smakuje doskonale, a do tego utrzymane jest w trendzie zdrowej kuchni. Szczególnym dodatkiem podkreślającym smak i nadającym charakteru całej potrawie jest hummus, który oprócz swojego niebanalnego smaku jest skarbnicą wartości odżywczych. Carpaccio jest świetną propozycją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i wegetarian oraz wegan.
|
Więcej…
|
Wspomóż pracę swojego organizmu i przejdź kilkudniowe oczyszczanie, w trakcie którego pij przede wszystkim soki, wodę i ziołowe napary. Poznaj porady dietetyczki, Agaty Ziemnickiej-Łaskiej na dietę oczyszczającą.
|
Więcej…
|
Przyrządzanie posiłków dla jednej osoby nie musi być męczące i frustrujące. Godziny spędzone w kuchni, a potem jedzenie tych samych dań przez kolejne kilka dni z rządu lub odgrzewanie gotowych niezdrowych dań zawierających konserwanty i sztuczne substancje, to nie jedyne rozwiązania dla singli. Wystarczy trochę dobrej organizacji, przemyślane zakupy, porządek w zamrażarce i wielofunkcyjne urządzenie, np. Philips Airfryer.
|
Więcej…
|
Czas obudzić się z zimowego snu i z energią przywitać wiosnę. Brak słońca, niedobór witamin w diecie oraz ograniczona aktywność fizyczna powodują, że brakuje nam energii i motywacji po zimie. Oto 10 sprytnych sposobów, dzięki którym łatwo poprawisz samopoczucie, dodasz sobie energii i wpłyniesz pozytywnie na zdrowie!
|
Więcej…
|
Zupy krem sycą na długo, pomagają przemycić warzywa i smakują także dzieciom. Dobrze przygotowywać je przez cały rok, wykorzystując świeże warzywa sezonowe oraz mrożonki. Jak w łatwy sposób przygotować aksamitną zupę krem?
|
Więcej…
|
|
Majówka coraz bliżej. A oczekiwanie na nią jest w tym roku tym bardziej niecierpliwe, że wielu z nas będzie miało aż pięć dni wolnych od pracy. Jeśli tylko pogoda dopisze, jak co roku ruszymy na zagraniczne wyjazdy, krajowe wycieczki, pikniki, a przede wszystkim z przytupem rozpoczniemy sezon grillowy. Radzimy, co dobrego do jedzenia można przygotować na tegoroczną majówkę!
|
Więcej…
|
Coraz cieplejsze dni, coraz więcej słońca i przyroda budząca się do życia – oto pewne oznaki wiosny. Wydawać by się mogło, że to idealne warunki do tego, by mieć dobry nastrój i więcej chęci do działania. Tymczasem zdarza się, że w okresie przedwiośnia i na samym jej początku czujemy lekki spadek energii. Na szczęście istnieją sposoby, aby z przesileniem wiosennym sobie poradzić. Nie wymagają dużo czasu i nie są skomplikowane. Wystarczy, że każdego dnia spędzisz kilka chwil na świeżym powietrzu, znajdziesz odrobinę czasu dla siebie lub na rozmowę z kimś życzliwym, a posiłki zaplanujesz tak, by dostarczały ci energii do działania.
|
Więcej…
|
POTRZEBUJESZ: • Lubella Mlekołaki Cinisy 2 szklanki • budyń waniliowy 1 sztuka • mleko 500 ml Czas przygotowania: 30 minut
|
Więcej…
|
Dzięki piciu domowych soków uzbroisz swój organizm w niezwykle silną broń – antyoksydanty. Walcząc z wolnymi rodnikami, antyoksydanty pomagają budować odporność, chronią przed chorobami i opóźniają starzenie.
|
Więcej…
|
Zamiast łykać kolejną porcję tabletek na uspokojenie czy wzmocnienie, lepiej wprowadzić kilka zmian w diecie. Wzbogacając dietę w produkty ważne dla prawidłowej pracy układu nerwowego, możesz na nowo cieszyć się dobrym samopoczuciem.
|
Więcej…
|
|