Męska kuchnia -
Chrupiące placuszki z kaszy gryczanej z dynią

Sezon na dynię w pełni, warto więc wykorzystać ją w kuchni na wiele sposobów i urozmaicić menu w aromatyczne, pomysłowe dania, które zarówno dorośli i dzieci będą zajadać ze smakiem. Poniższy przepis na placuszki jest bardzo uniwersalny i świetnie nadaje się zarówno dla dużych i małych smakoszy. Placuszki świetnie smakują okraszone jogurtem, są super pomysłem na obiad lub podwieczorek. W wersji dla dorosłych wystarczy dodać do nich sól oraz serwować z bardziej doprawionym sosem np. czosnkowym czy ziołowym.

Więcej…
 
Przepis na udane Halloween!

Znikające ze stoisk dynie, pojawiające się w domach pajęczyny i poszukiwania w wypożyczalniach odpowiednich strojów to znak, że zbliża się Halloween. Impreza, na której spotykają się duchy, zjawy i wampiry zagościła i u nas. Maluchy szukają jak największych toreb na słodycze, a starsi szykują się do wspaniałych imprez. Oprócz pomysłowych przebrań obowiązkowe są też pyszne przekąski – najlepiej ociekające czerwonym ketchupem.

Więcej…
 
CZY WIESZ GDZIE SZUKAĆ WITAMINY C?

Witamina C – myślimy o niej ciepło, gdy na dworze robi się zimniej, czyli w okresie jesienno-zimowego sezonu przeziębień. I słusznie, ponieważ wspomaga działanie systemu odpornościowego. Nie wszyscy jednak wiedzą, że pełni też inne ważne funkcje w organizmie ludzkim, który sam nie potrafi jej gromadzić. Dlatego właśnie konieczne jest codzienne dostarczanie sobie witaminy C z pożywieniem. Podstawowym jej źródłem w naszej diecie powinny być warzywa i owoce oraz ich przetwory, np. soki.

Więcej…
 
Dieta dla serca

29 września obchodzony jest Światowy Dzień Serca. To dobra okazja, żeby zadbać o serce swoje i najbliższych, wprowadzając zmiany w stylu życia i diecie. Poznaj porady dietetyczki, Agaty Ziemnickiej-Łaskiej na dietę dla serca.

Więcej…
 
Niezwykłe drinki kawowe i niezwykły ekspres

Masz ochotę na niezwykły drink kawowy na bazie espresso z niezwykłego ekspresu? Zmieszaj kawę z ciekawymi przyprawami i zaparz ją za pomocą tabletu w ekspresie Saeco GranBaristo Avanti! To dopiero połączenie!

Więcej…
 
Nowy MARTELL VS SINGLE DISTILLERY w Klubie Bankowca

Takie wydarzenie ma miejsce raz na 100 lat... W 1912 roku marka Martell zaprezentowała nowy produkt w swojej ofercie – koniak Cordon Bleu. Od 105 lat pozostaje on ulubionym trunkiem koneserów koniaku. 23 października, w ramach inauguracji Club Martell, odbyła się premiera nowego koniaku Martell VS Single Distillery.

Więcej…
 
Kawa na słodko?

Napoje kawowe za sprawą dobrze dobranych dodatków mogą z powodzeniem pełnić funkcję deseru, choć nie zawsze tylko słodkiego. Sprawdź propozycje baristy i trenera z Warsaw School Of Coffee, Marcina Kozickiego.

Tags:
Więcej…
 
Polska gooolaaa! 5 i 8 października kibicujmy naszym całą ekipą!

Mistrzostwa Świata 2018 coraz bliżej, a polska drużyna coraz bliżej awansu do nich. 5 i 8 października czekają zawodników kolejne starcia – z Armenią oraz Czarnogórą. Większość z nas kibicować będzie przed telewizorami. Szczęśliwcy zasiądą na stadionie. Jednak nieważne gdzie, ważne jak! Kibicujmy #BEZograniczeń, wspólnie ze znajomymi  i razem z ekipą Kotlina, ile sił! Niech nasza energia poniesie piłkarzy do zwycięstwa. Zróbmy prawdziwą, domową strefę kibica, a swoją energię uzupełniajmy przekąskami, by dopingować „naszych” jeszcze mocniej.

Więcej…
 
Jak się odżywiać będąc aktywnym?

Co to jest równowaga energetyczna? Prawidłowe odżywianie osób aktywnych powinno polegać przede wszystkim na zapewnieniu tzw. równowagi energetycznej. Co oznacza to pojęcie i jak w praktyce o nią zadbać?

Więcej…
 
Frappe w wersji truskawkowej i czekoladowej
Na ciepłe dni wyśmienicie sprawdzi się frappe przygotowana na bazie espresso ze świeżo zmielonych ziaren. Sprawdź przepisy Marcina Kozickiego, baristy i trenera Warsaw School Of Coffee i rozkoszuj się kawą na zimno z ciekawymi dodatkami.
Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 4 z 31

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony