Jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika

Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu. Proponowane danie ma same zalety - jest proste w przygotowaniu, przyrządzane jest z samych wartościowych składników, a do tego jest niezwykle efektowne. Śmiało można serwować je nawet wymagającym gościom, z pewnością podbije podniebienia miłośników tradycyjnej i wegetariańskiej kuchni. Czas przygotowania to zaledwie 30 minut.

jaja_faszerowaneSKŁADNIKI
8-10 jajek
2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
1 awokado
sok z 1/2 cytryny
pęczek rzodkiewek
świeża rzeżucha lub kiełki - np. pora lub rzodkwi
pieprz, sól

CZAS PRZYGOTOWANIA 30 min LICZBA PORCJI 4-5 porcji

PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy, następnie przecinamy bardzo ostrym, dużym nożem wzdłuż – razem ze skorupką. Wyjmujemy jajka ze skorupki i siekamy. Obieramy awokado, kroimy na dość drobne kawałki i skrapiany sokiem z cytryny. Rzodkiewki kroimy na półplasterki. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy rzeżuchę lub kiełki, część odkładając do przybrania. Mieszamy wszystko dokładnie z Pastą z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well, doprawiamy ew. pieprzem i solą. Gotową masę nakładamy do pustych skorupek i dekorujemy kiełkami.

Wskazówka: Jajka należy zdecydowanie przeciąć ostrym, dużym nożem. Ostrożne i delikatne cięcie może pokruszyć skorupki.

Porada: Do przygotowania dania wykorzystaj Pastę z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well

Gotowe! Wszystkiego Smacznego! Well-well.eu

 

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony