Puszysty piernikowy deser z miodem i owocami

Ten pomysłowy deser to smakowite połączenie wyrazistego piernika, słodkiego miodu, delikatnej czekolady i kremowego serka z soczystymi owocami i chrupiącymi płatkami migdałów. Lekki, puszysty deser jest doskonałym pomysłem na błyskawiczną i widowiskową słodką przekąskę, która z pewnością podbije podniebienia gości i domowników.

Tags:
Więcej…
 
O smażeniu bez smażenia

Smażenie to prosty i częsty sposób przygotowywania posiłków. Niestety smażenie jest bardzo niekorzystne dla zdrowia, dlatego warto skorzystać z nowoczesnych urządzeń, które zużywają małą ilość tłuszczu lub w ogóle pozwalają z niego zrezygnować. Wypróbuj urządzenie Philips Airfryer, które dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir pozwala przygotować posiłki zawierające do 80% mniej tłuszczu niż w przypadku tradycyjnego smażenia[1].

Więcej…
 
Jak smakuje karnawał na świecie

Dlaczego Cachaça to w Brazylii sprawa narodowa, co pije się w czasie karnawału w Nowym Orleanie, a jak świętują mieszkańcy Nadrenii? Karnawał to barwne pochody i parady, przebierańcy, tańce i huczna zabawa, ale do tradycji należą też lokalne specjalności – drinki, piwo czy wino.

Więcej…
 
Do czego służy ten nóż?

Kulinarne porzekadło mówi „jaki nóż, taki kucharz”. To narzędzie jest podstawą pracy każdego mistrza kuchni, przedłużeniem jego ręki i niezbędnym „składnikiem” udanego dania. Sprawność w posługiwaniu się nożem zależy w dużej mierze od właściwości narzędzia, takich jak ergonomiczność, ostrość i wygoda użycia. Warto wziąć te cechy pod uwagę wybierając narzędzia do pracy. Jest to prawdopodobnie najprostszy przepis na to, jak z kuchennych koszmarów zrobić kuchenne rewolucje.

Więcej…
 
Internet jest głównym źródłem kulinarnych inspiracji Polaków - dowodzą najnowsze badania
Według badań przeprowadzonych na zlecenie marki Samsung, Polacy, którzy kochają gotować, pomysły na oryginalne potrawy czerpią przede wszystkim z Internetu. Prawie 80% gotujących przyznaje, że lubi imponować rodzinie i znajomym kulinarną wiedzą i umiejętnościami. Już prawie co czwarty ankietowany inspiruje się przede wszystkim Instagramem!
Tags:
Więcej…
 
Męski punkt widzenia w kuchni, czyli ogólnopolskie badania kulinarnych preferencji Polaków

Jak gotują Polacy? Co się zmieniło w podejściu do gotowania kobiet i mężczyzn? Ogólnopolskie badanie Instytutu Badań Rynkowych i Społecznych wykonane na zlecenie marki Lubella pokazuje, że zarówno Ona jak i On radzą sobie z kulinariami na równie wysokim poziomie. Już 66% mężczyzn deklaruje, że gotuje. Skoro dżentelmeni coraz częściej pojawiają się w kuchni to może Światowy Dzień Mężczyzny, obchodzony już 10 marca, warto celebrować np. wspólnie przyrządzając smakołyki?

Więcej…
 
Historia mikrofalówek

Od czasu pierwszych, masowych rozwiązań z lat 50-tych, możliwości kuchenki mikrofalowej zmieniły się diametralnie. Jak wygląda historia podstawowego urządzenia kuchennego milionów osób na całym świecie, które… zostało odkryte przez przypadek? Zapraszamy do zapoznania się z fascynującą drogą zmiany designu tych urządzeń na przykładzie produktów Samsung.

Więcej…
 
CO KRAJ TO OBYCZAJ, CZYLI TRUNKI NA ŚWIĄTECZNYM STOLE

Święta Bożego Narodzenia to czas rodzinnych spotkań, wspólnego biesiadowania i rozmów przy suto zastawionym stole. Smak dań i słodkości dopełniają napoje. Także i one stanowią część przekazywanej z pokolenia na pokolenie tradycji, która wyznacza świąteczne menu. Polacy kontynuują wielowiekowy zwyczaj serwowania polskiej wódki, a co podają mieszkańcy innych krajów?

Więcej…
 
Zaskocz na święta… kiełbasą

Święta to rodzinne spotkania, na których możesz wszystkich zaskoczyć niebanalną przekąską. Bądź mistrzem kulinarnym i sprawdź jak Twoim gościom będzie smakować…mus z kiełbasy!

Więcej…
 
Aromatyczna świąteczna zupa piernikowa – moczka. Słodka śląska tradycja pysznych świątecznych przysmaków

Zupa z piernika, zwana także moczką to tradycyjne danie śląskie podawane w wigilijny wieczór. Jest pyszna, aromatyczna, bogata, pełna bakaliowych niespodzianek, a do tego słodka i sycąca, więc śmiało można traktować ją jako wspaniały świąteczny deser. Moczka świetnie smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno, jej gęstość reguluje się dopasowując do własnych upodobań.

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 10 z 32

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony