Męska kuchnia -
POLSKA WÓDKA - KAŻDY ELEMENT MA ZNACZENIE!

Choć sukcesywnie rośnie wiedza Polaków na temat naszego narodowego trunku, nadal potrzebna jest edukacja - wynika z badań1 przeprowadzonych przez instytut SW Research w listopadzie 2016 roku na zlecenie Stowarzyszenie Polska Wódka, patrona powstającego w Warszawie Muzeum Polskiej Wódki. Tak, jak w procesie wytwarzania Polskiej Wódki, tak i w działaniach edukacyjnych, ważne są poszczególne etapy, a każdy element ma znaczenie.

Więcej…
 
Napoje kawowe w świątecznym klimacie

Kawa z miodem, cynamonem, imbirem, a może pierniczkami? Dobierając odpowiednie dodatki, przygotujesz idealny kawowy napój w świątecznym klimacie. Z ekspresami Saeco parzącymi doskonałej jakości espresso czy latte Macchiato jest to naprawdę proste.

Więcej…
 
Rozgrzewające koktajle na zimowe wieczory

Barman roku WORLD CLASS POLAND 2016 poleca, rozgrzewające koktajle na zimowe wieczory. Choć tegoroczna zimowa aura jest całkiem łaskawa, okolice zera na termometrze i tak wywołują dreszczyk. Nie pozostaje nic innego, jak spędzić czas w domu, z bliskimi i przyjaciółmi, podgrzewając atmosferę pysznymi koktajlami. Polski Barman Roku i jeden z 20 najlepszych barmanów świata World Class 2016 – Paweł Rodaszyński poleca łatwe do przygotowania receptury w zimowe wieczory.

Więcej…
 
Miksowanie i gotowanie w jednym urządzeniu

Nowy blender Philips umożliwia miksowanie i rozdrabnianie oraz gotowanie potraw w jednym urządzeniu. Blender z funkcją gotowania posiada cztery wstępnie ustawione programy oraz tryb ręczny do samodzielnego sterowania.

Więcej…
 
Grimbergen Taste – kulinarny hit jesieni

Jesteś miłośnikiem dobrego piwa i niebanalnych dań? Masz ochotę na nowe połączenia ich smaków? Sprawdź, w których restauracjach będzie można skosztować wyjątkowych propozycji kulinarnych i dobrać do nich odpowiedni wariant złocistego trunku! O tym, co sprawia, że piwo i smaczna potrawa to dobrana para, przekonasz się w trakcie festiwalu Grimbergen Taste trwającego w całym kraju!

Więcej…
 
Cukier w diecie dziecka – ukryty szkodnik czy rozdmuchany mit ?

Jesteś tym, co jesz – to popularne powiedzenie ma szczególne znaczenie dla najmłodszych dzieci, których organizm jest wyjątkowo wrażliwy na nowe doznania i z łatwością przyzwyczaja się do nowych smaków, a szczególnie do smaku słodkiego. Skłonność taka może ukształtować się już w okresie płodowym, jeśli mama spożywała w ciąży zbyt wiele słodyczy. Bardzo łatwo także przyzwyczaić dziecko do słodkiego smaku w pierwszych miesiącach życia. Popularni producenci żywności dla niemowląt bynajmniej niestety tego nie utrudniają.

Więcej…
 
Pełnia naturalnego smaku w soku i sorbecie

Nowa wyciskarka HR1933 umożliwia wyciśnięcie zdrowych i pysznych soków z przeróżnych owoców i warzyw oraz przygotowanie całkowicie naturalnego sorbetu z mrożonych składników.

Więcej…
 
Dieta na wrażliwy układ pokarmowy

Zmagasz się z bólami brzucha i innymi dolegliwościami ze strony układu pokarmowego? Zamiast sięgać po tabletki zmień swoją dietę i nawyki żywieniowe!

Więcej…
 
Zdrowe nawyki żywieniowe od dziecka

Jak pogodzić gusta naszych pociech z zaleceniami dietetyków i rodzicielskimi pragnieniami, by dawać dzieciom do jedzenia to, co zdrowe i pożywne? Nie jest to łatwe, ale możliwe.

Więcej…
 
Jak łączyć składniki w sokach i koktajlach

Przygotowujesz soki i koktajle w domu? Lubisz eksperymentować z różnymi smakami? Świetnie! Sprawdź jednak, jak odpowiednio łączyć składniki, by zwiększyć przyswajalność zawartych w nich witamin i minerałów.

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 5 z 28

Copyright © 2009-2016 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony