Dwa nowe, unikalne smaki dwa nowe przepisy |
Dla wszystkich, którzy starają się dbać o siebie każdego dnia marka Łowicz przygotowała 2 nowe smaki dżemów – Pigwowiec i Dereń. Oba powstały na bazie roślin znanych i cenionych za swoje korzystne dla zdrowia właściwości, dzięki czemu każdy z nich wspomaga konkretną funkcję organizmu. Dereń z acerolą wspiera witalność, czyli naszą energię i dobre samopoczucie, a Pigwowiec z acerolą - procesy antyoksydacyjne, ułatwiając walkę z wolnymi rodnikami. Połączenie roślin znanych z dobroczynnych właściwości dla zdrowia z acerolą sprawia, że produkty są wartościowym źródłem witaminy C. Zapraszamy na racuchy z dereniem oraz gruszkę z dżemem Łowicz z owoców pigwowca z acerolą i serkiem mascarpone.
Składniki (16 sztuk):
dodatkowo:
Wykonanie:
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę z sodą przesiewamy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, starte jabłka i dżem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą. Dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, smażymy niewielkie placuszki. W momencie, gdy zauważymy bąbelki na ich powierzchni, przewracamy je na drugą stronę. Usmażone smarujemy dżemem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą i od razu podajemy.
Składniki (2 porcje):
Wykonanie:
Gruszki przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne i posmarować olejem kokosowym. Patelnię grillową rozgrzać, umieścić gruszki i smażyć 4-5 minut, aż się ładnie zarumienią. W międzyczasie przygotować cynamonowy krem – z mascarpone wymieszanego z miodem i cynamonem. Gorące gruszki wyłożyć na talerz, a w miejsce wydrążonego gniazda nasiennego umieścić po łyżce kremu i dżemu Łowicz 100 % Pigwowiec z acerolą.
|