Dwa nowe, unikalne smaki dwa nowe przepisy -
Dwa nowe, unikalne smaki dwa nowe przepisy

Dla wszystkich, którzy starają się dbać o siebie każdego dnia marka Łowicz przygotowała 2 nowe smaki dżemów  – Pigwowiec i Dereń. Oba powstały na bazie roślin znanych i cenionych za swoje korzystne dla zdrowia właściwości, dzięki czemu każdy z nich wspomaga konkretną funkcję organizmu. Dereń z acerolą wspiera witalność, czyli naszą energię i dobre samopoczucie, a Pigwowiec z acerolą - procesy antyoksydacyjne, ułatwiając walkę z wolnymi rodnikami. Połączenie roślin znanych z dobroczynnych właściwości dla zdrowia z acerolą sprawia, że  produkty są wartościowym źródłem witaminy C. Zapraszamy na racuchy z dereniem oraz gruszkę z dżemem Łowicz z owoców pigwowca z acerolą  i serkiem mascarpone.

racuchyJabłkowe racuchy z dżemem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą

Składniki (16 sztuk):

  • 2 kopiaste łyżeczki dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą
  • 1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej
  • szklanka maślanki
  • 2 jajka
  • 2 małe, kwaśne jabłka
  • 1/4 łyżeczki sody

dodatkowo:

  • 6-8 łyżek dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą (po 2 na porcję)
  • łyżeczka oleju kokosowego

Wykonanie:

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę z sodą przesiewamy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, starte jabłka i dżem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą. Dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, smażymy niewielkie placuszki. W momencie, gdy zauważymy bąbelki na ich powierzchni, przewracamy je na drugą stronę. Usmażone smarujemy dżemem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą i od razu podajemy.

gruszki_nadziewaneGruszki nadziewane dżemem Łowicz 100 % z owoców Pigwowiec z acerolą  i serkiem mascarpone

Składniki (2 porcje):

  • gruszki- 2 mniejsze szt.
  • dżem Łowicz 100 % z owoców Pigwowiec z acerolą - 4 łyżeczki
  • mascarpone- 200 g
  • miód- 2 łyżki
  • cynamon- 1 łyżeczka
  • olej kokosowy- 1 łyżeczka

Wykonanie:

Gruszki przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne i posmarować olejem kokosowym. Patelnię grillową rozgrzać, umieścić gruszki i smażyć 4-5 minut, aż się ładnie zarumienią. W międzyczasie przygotować cynamonowy krem – z mascarpone wymieszanego z miodem i cynamonem. Gorące gruszki wyłożyć na talerz, a w miejsce wydrążonego gniazda nasiennego umieścić po łyżce kremu i dżemu Łowicz 100 % Pigwowiec z acerolą.

 

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony