Kotlin przepis na roladki z karkówki |
Roladki z chorizo i papryką Składniki (2 porcje):
Dodatkowo
Sposób przygotowania: 1. Karkówkę rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Posyp kotlety solą, pieprzem oraz rozmarynem. 2. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Chilli pokrój w plasterki. Można wyciągnąć pestki – danie wówczas będzie mniej pikantne. Cebulę obierz z łupinki. Pokrój. 3. Przelej piwo do miski, dodaj czosnek, cebulę, chilli oraz plastry karkówki. Całość wymieszaj, przykryj talerzykiem lub folią. Odstaw na minimum pół godziny. 4. Chorizo i papryki pokrój w słupki. 5. Plaster karkówki posmaruj musztardą, ułóż na niej pokrojone w słupki chorizo i paprykę. Zwijaj mięso tworząc roladkę, możesz je spiąć wykałaczkami. Na koniec owiń mięso plastrami boczku. W ten sposób postępuj z kolejnymi kawałkami. 6. Rozgrzej grilla. Umieść mięso na tackach i grilluj z obu stron na małym ogniu. Równocześnie możesz grillować warzywa. 7. Przelej zalewę piwną wraz z warzywami do garnka. Postaw go na ogniu i gotuj aż zredukuje się do kilku łyżek. Tym sosem smaruj roladki podczas pieczenia. 8. Tak przygotowane mięso podawaj z ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot oraz ulubionymi dodatkami. Tags:
|