Green Pan - patelnie z powłoką ceramiczną |
Firma GreenPan jest już obecna w ponad 90-ciu krajach świata. Od 15 grudnia 2010 roku produkty tej belgijskiej marki dostępne są również w Polsce.
GreenPan to firma, która jest producentem rewolucyjnych patelni, bezpiecznych dla zdrowia, wygodnych w użyciu i przyjaznych dla środowiska. Opatentowana powłoka ceramiczna Thermolon™, którą pokryte są wszystkie patelnie GreenPan nie zawiera PTFE oraz PFOA oraz jest odporna na temperaturę nawet do 450°C. Ta zaawansowana technologia zapobiega przywieraniu smażonych potraw oraz jest bardziej odporna na przegrzanie i zarysowania. Patelnie GreenPan równomiernie uwalniają ciepło, co dodaje potrawom smaku i aromatu. Są trwałe i łatwe w czyszczeniu.
Powłoka Thermolon™ jest zatwierdzona przez FDA (US Food and Drug Administration) oraz została przetestowana zgodnie z międzynarodowymi standardami (CMA, EN, JIS).
W Polsce dostępne są 3 linie produktów:
Linia Stockholm – eleganckie patelnie z kutego aluminium z naturalną ceramiczną powłoką Thermolon Rocks. Rączki patelni wykonane są ze stali szlachetnej, dzięki czemu można używać ich również w piekarniku nagrzanym do 450 st. C. Specjalne nitowanie nie tylko wyjątkowo trwale mocuje rączkę, ale też sprawia, że pozostaje ona chłodna podczas smażenia. Jak wszystkie patelnie GreenPan, linia Stockholm jest wyjątkowo trwała, odporna na zarysowania i przegrzanie oraz łatwa w użyciu. Linia dla zaawansowanych miłośników.
Zalety Stockholm: - nieprzywierająca powłoka ceramiczna Thermolon Rocks - do stosowania w piekarniku (do 450 st. C) - do użytku na wszystkich rodzajach kuchni, w tym indukcyjnej - elegancka, wyprofilowana, nienagrzewająca się rączka ze stali nierdzewnej - nitowane mocowanie rączki zapewnia jej wyjątkową trwałość
Linia Kyoto - światowy bestseller! Nie tylko ze względu na rozbudowaną ofertę produktów, ale również przez wzgląd na wygodę użytkowania. Korpus naczyń Kyoto wykonany jest z kutego aluminium z naturalną ceramiczną powłoką Thermolon Rocks. Lekka, bakelitowa, nienagrzewająca się rączka patelni została zaprojektowana tak, aby wygodnie leżała w dłoni. Rączka jest wyjątkowo przyjemna w dotyku oraz odporna na temperaturę (do 180 st. C). Jak wszystkie naczynia GreenPan, patelnie Kyoto są łatwe w czyszczeniu, nie przypalają potraw oraz zużywają mniej energii podczas użytkowania. Linia dla ceniących wygodę i łatwość użytkowania. Zalety Kyoto: - nieprzywierająca powłoka ceramiczna Thermolon Rocks - do stosowania w piekarniku (do 180 st. C) - do użytku na wszystkich rodzajach kuchni, w tym indukcyjnej - lekka, miła w dotyku, ergonomiczna i nienagrzewająca się rączka
Linia Nairobi - patelnie Nairobi są lekkie, ale nie mniej trwałe od innych naczyń GreenPan. Użyta w nich nieprzywierająca, ceramiczna powłoka Thermolon Endurance2 zapewnia wyjątkową trwałość na zarysowania i przegrzanie. Rdzeń z kutego aluminium w połączeniu z opatentowaną powłoką Thermolon, tak jak w przypadku wszystkich naczyń GreenPan, Patelnie Nairobi można stosować w piekarniku, ale nie na kuchniach indukcyjnych. Dzięki temu patelnie nie muszą posiadać dodatkowego dna ze stali nierdzewnej, przez co są lżejsze. Linia dla lubiących tradycję i lekkość manewrowania. Zalety Nairobi: - nieprzywierająca powłoka ceramiczna Thermolon Endurance2 - do stosowania w piekarniku (do 180 st. C) - do użytku na wszystkich rodzajach kuchni z wyjątkiem indukcyjnej - bardzo lekka, ale jednocześnie trwała konstrukcja - prosta, tradycyjna, wydłużona, ułatwiająca manewrowanie rączka.
Stalowe uchwyty patelni GreenPan są uzyskane ze stali z upcyklingu, podobnie jak główne aluminiowe części, z których jest wykonana. Opakowanie tnie się w taki sposób, aby zostało jak najmniej odpadów, a do jego wykonania użyty jest papier z odzysku. Nadruk na
|