Green Pan - patelnie z powłoką ceramiczną |
Firma GreenPan jest już obecna w ponad 90-ciu krajach świata. Od 15 grudnia 2010 roku produkty tej belgijskiej marki dostępne są również w Polsce.
GreenPan to firma, która jest producentem rewolucyjnych patelni, bezpiecznych dla zdrowia, wygodnych w użyciu i przyjaznych dla środowiska. Opatentowana powłoka ceramiczna Thermolon™, którą pokryte są wszystkie patelnie GreenPan nie zawiera PTFE oraz PFOA oraz jest odporna na temperaturę nawet do 450°C. Ta zaawansowana technologia zapobiega przywieraniu smażonych potraw oraz jest bardziej odporna na przegrzanie i zarysowania. Patelnie GreenPan równomiernie uwalniają ciepło, co dodaje potrawom smaku i aromatu. Są trwałe i łatwe w czyszczeniu.
Powłoka Thermolon™ jest zatwierdzona przez FDA (US Food and Drug Administration) oraz została przetestowana zgodnie z międzynarodowymi standardami (CMA, EN, JIS).
W Polsce dostępne są 3 linie produktów:
w użyciu. Linia dla zaawansowanych miłośników.
Zalety Stockholm: - nieprzywierająca powłoka ceramiczna Thermolon Rocks - do stosowania w piekarniku (do 450 st. C) - do użytku na wszystkich rodzajach kuchni, w tym indukcyjnej - elegancka, wyprofilowana, nienagrzewająca się rączka ze stali nierdzewnej - nitowane mocowanie rączki zapewnia jej wyjątkową trwałość
Zalety Kyoto: - nieprzywierająca powłoka ceramiczna Thermolon Rocks - do stosowania w piekarniku (do 180 st. C) - do użytku na wszystkich rodzajach kuchni, w tym indukcyjnej - lekka, miła w dotyku, ergonomiczna i nienagrzewająca się rączka
Linia Nairobi - patelnie Nairobi są lekkie, ale nie mniej trwałe od innych naczyń GreenPan. Użyta w nich nieprzywierająca, ceramiczna powłoka Thermolon Endurance2 zapewnia wyjątkową trwałość na zarysowania i przegrzanie. Rdzeń z kutego aluminium w połączeniu z opatentowaną powłoką Thermolon, tak jak w przypadku wszystkich naczyń GreenPan, Patelnie Nairobi można stosować w piekarniku, ale nie na kuchniach indukcyjnych. Dzięki temu patelnie nie muszą posiadać dodatkowego dna ze stali nierdzewnej, przez co są lżejsze. Linia dla lubiących tradycję i lekkość manewrowania. Zalety Nairobi: - nieprzywierająca powłoka ceramiczna Thermolon Endurance2 - do stosowania w piekarniku (do 180 st. C) - do użytku na wszystkich rodzajach kuchni z wyjątkiem indukcyjnej - bardzo lekka, ale jednocześnie trwała konstrukcja - prosta, tradycyjna, wydłużona, ułatwiająca manewrowanie rączka.
Stalowe uchwyty patelni GreenPan są uzyskane ze stali z upcyklingu, podobnie jak główne aluminiowe części, z których jest wykonana. Opakowanie tnie się w taki sposób, aby zostało jak najmniej odpadów, a do jego wykonania użyty jest papier z odzysku. Nadruk na
|