Skrzydełka pieczone w marynacie teriyaki

Skrzydełka umyć i osuszyć, odciąć lotki. Czosnek obrać i posiekać. Wymieszać z utartym imbirem, kilkoma kroplami TABASCO®, sosem sojowym i miodem i marynatą teryiaki. Do całości powoli wlewać olej, tak żeby nadać marynacie gładką konsystencję. Zalać nią skrzydełka i odstawić, najlepiej na całą noc do lodówki aby skrzydełka dobrze się zamarynowały. Nagrzać piekarnik do 180stopni i piec skrzydełka aż będą złocistobrązowe. Podawać z pieczywem.

  • - 20 skrzydełek z kurczaka
  • - Główka czosnku
  • - Kilka łyżek miodu
  • - 100 ml oleju
  • - 2 łyżeczki sosu sojowego
  • - Kilka łyżek marynaty teriyaki Kikkoman
  • - Kawałek imbiru
  • - TABASCO® (np. Garlic)

skrzyda_pieczone_w_marynacie_teriyaki

 

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony