Sałata z Tilapią smażoną z teryiaki

Na początku myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki sałatę. Mieszamy ją ze szpinakiem. Potem rybę myjemy, osuszamy, kroimy i doprawiamy. Smażymy ją na rozgrzanym oleju, pod sam koniec wlewamy na patelnię sos teryiaki, tak by oblepił Tilapię. W tym samym czasie marchewkę i rzodkiewkę kroimy w Julienie (Julienne to technika krojenia warzyw lub mięsa polegająca na krojeniu produktu na długie, cienkie i równe słupki o długości ok. 5 cm i średnicy ok. 2 mm) i dodajemy do sałaty. Gdy ryba będzie gotowa, ostrożnie przekładamy ją na talerz i posypujemy sezamem. Na koniec sałatkę kładziemy na talerzu, polewamy sosem, a rybę kładziemy na wierzchu. Smacznego!

  • 2 filety ze świeżej Czerwonej Tilapii Global Fish

  • krucha sałata

  • świeży szpinak

  • 1 świeża marchewka

  • 1/3 biała rzodkiew

  • sos teryiaki

  • prażone ziarno sezamu

  • przyprawy

  • sól

  • ewentualnie sos kikkoman

  • olej do smażenia

 

Copyright © 2009-2016 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony