Stek z grilla glazurowany salsa verde -
Stek z grilla glazurowany salsa verde

Zioła umyć, osuszyć i drobno posiekać. Czosnek obrać, pokroić drobno i rozetrzeć z solą. Korniszony pokroić na półplasterki. Anchois drobno posiekać. Dodać kapary i wszystko razem jeszcze raz przesiekać. Przełożyć do miski i dodać tyle oliwy aby składniki dały się mieszać. Wlać ocet. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dobrze wymieszać.

  • - pół pęczka natki pietruszki
  • - pół pęczka mięty
  • - pół pęczka bazylii
  • - 1-2 ząbki czosnku
  • - łyżka kaparów
  • - kilka korniszonów
  • - 2-3 filety anchois
  • - oliwa z oliwek
  • - 1-2 łyżki octu winnego
  • - sól, pieprz
Stek dopraw pieprzem. Do miski wlej olej i marynatę Teriyaki, dodaj gałązkę rozmarynu, tymianek i kilka kropli TABASCO®. W tak przygotowanej marynacie zanurz stek i boczniaki. Marynuj przez 40 minut. Na mocno rozgrzaną patelnie grillową ułóż mięso i smaż przez 2 minuty. Dodaj pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i boczniaki. Odwróć mięso na drugą stronę i smaż kolejne 2 minuty. W razie potrzeby możesz dopiec mięso w rozgrzanym do 100*C piekarniku. Podawaj z salsą verde.
  • - stek z rostbef, antrykot lub polędwica około 2 cm grubości
  • - kilka pomidorków koktajlowych
  • - pół pęczka bazylii
  • - 3 boczniaki
  • - świeżo mielony pieprz czarny
  • - świeżo mielony pieprz czarny
  • - 2-3 filety anchois
  • - 2 łyżki marynaty Teriyaki Kikkoman
  • - 4-6 kropli TABASCO® Habanero
  • - kilka gałązek świeżego tymianku
  • - gałązka rozmarynu

stek_z_grilla

 
Reklama

Copyright © 2009-2016 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony