Tilapia duszona w białym winie

Na początku przygotowujemy warzywa, tj. dymkę kroimy na drobno a por na plastry. Następnie podsmażamy je na maśle z dodatkiem oliwy. W tym samym czasie przyprawiamy filety z Czerwonej Tilapii. Gdy warzywa będą już gotowe, kładziemy na nich rybę, którą polewamy sokiem grejpfrutowym i uzupełniamy winem. Wszystko dusimy przez około 15 minut. Po tym czasie rybę delikatnie przekładamy na talerz. Warzywa kładziemy obok ryby. Na końcu filety oprószamy świeżo posiekaną kolendrą i ozdabiamy owocami żurawiny. Smacznego!

 

tilapia_duszona_w_biaym_winieSkładniki

• 6 filetów ze świeżej Czerwonej Tilapii Global Fish

• 2 pokrojone dymki

• 1 biała część pora, pokrojona w pół plastry

• 2 łyżki masła

• odrobina oliwy

• ¼ szklanki soku z różowych grejpfrutów

• Szklanka białego półwytrawnego wina

• sól, pieprz

• kilka listków świeżej kolendry

• mała garść świeżych owoców żurawiny lub czerwonej porzeczki

 

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony