Tilapia duszona w białym winie |
Na początku przygotowujemy warzywa, tj. dymkę kroimy na drobno a por na plastry. Następnie podsmażamy je na maśle z dodatkiem oliwy. W tym samym czasie przyprawiamy filety z Czerwonej Tilapii. Gdy warzywa będą już gotowe, kładziemy na nich rybę, którą polewamy sokiem grejpfrutowym i uzupełniamy winem. Wszystko dusimy przez około 15 minut. Po tym czasie rybę delikatnie przekładamy na talerz. Warzywa kładziemy obok ryby. Na końcu filety oprószamy świeżo posiekaną kolendrą i ozdabiamy owocami żurawiny. Smacznego!
Składniki • 6 filetów ze świeżej Czerwonej Tilapii Global Fish • 2 pokrojone dymki • 1 biała część pora, pokrojona w pół plastry • 2 łyżki masła • odrobina oliwy • ¼ szklanki soku z różowych grejpfrutów • Szklanka białego półwytrawnego wina • sól, pieprz • kilka listków świeżej kolendry • mała garść świeżych owoców żurawiny lub czerwonej porzeczki
|