Przepis na Carpaccio z buraków z hummusem |
Carpaccio z buraków z hummusem to wyjątkowo efektowna potrawa, która podbija podniebienia oraz syci inne zmysły. Prezentuje się imponująco, dlatego bez wątpienia można ją przysłowiowo konsumować także oczami. Carpaccio z buraków smakuje doskonale, a do tego utrzymane jest w trendzie zdrowej kuchni. Szczególnym dodatkiem podkreślającym smak i nadającym charakteru całej potrawie jest hummus, który oprócz swojego niebanalnego smaku jest skarbnicą wartości odżywczych. Carpaccio jest świetną propozycją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i wegetarian oraz wegan. Składniki dla 4 osób 1 granat 3-4 czerwone buraki 2 opakowania Hummusu klasycznego Well Well oliwa z oliwek ocet balsamiczny pęczek natki pietruszki garść rukoli ziarna czarnuszki ziarna słonecznika tłuczony czarny pieprz
Przygotowanie Wskazówka: Jeżeli mamy bardzo mało czasu, możemy ekspresowo przygotować carpaccio, kupując ugotowane buraki (zamykane termicznie) – wówczas efektowna potrawa powstanie już w 20 minut.
|