Polecamy "Kulisy Kulinarnej Akademii"
Recenzje
Wpisany przez Mirek   
poniedziałek, 17 grudnia 2012 10:52

Tą książkę polecamy szczególnie. Autorem jest Marek Brzeziński anglista, psycholog, korespondent, pisarz i absolwent Akademii Kulinarnej Le Cordon Bleu.

kulisy kulinarne akademiiKulisy Kulinarnej Akademii to nie tylko opowieść o samej akademii. Bardziej o ludziach, którzy ją tworzyli wykładowcach i słuchaczach oraz otoczeniu w jakim się znaleźli. Czyli o Francji w ujęciu kulinarno-historycznym a wszystko okraszone nietuzinkowymi przepisami. Mimo, że autor trafił do akademii w wieku dojrzałym jego powrót „do szkoły” jest jak powrót do przeszłości. Czytając książkę znów poczujemy się jak w szkolnej ławie przeżywając niepokój egzaminów. i podziwiając urodę koleżanek. Z czasem odkrywamy, że nie wszystko stracone w brew pozorom to również książka ku pokrzepieniu serc, że nie wszystko jest już za nami. Wręcz przeciwnie zawsze jest czas, aby rozpocząć nową wspaniałą drogę i realizować marzenia. Na realizację tych kulinarnych wcale nie trzeba długo czekać. Miłośników Harrego Pottera ucieszy fakt, że znajdziemy tu przepis na bouillabaisse, znajdzie się również coś dla miłośników Balzaka a sos z liści rzodkiewek zaskoczymy nawet teściową, bo sosista to wyższy stopień kucharza.
Książka do nabycia w księgarni sensus.pl

 

 

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony