Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Zmiksować obrane ze skórki orzechy włoskie, czosnek i tarty parmezan, razem ze szczyptą soli, pieprzem i kroplą oliwy. Na koniec dodać śmietanę, dokładnie wszystko miksując.

Dynię piec przez 20 minut w piekarniku, następnie obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę w podsmażyć z odrobiną oliwy, dodając pokrojoną z grubsza rukolę.

Ugotować muszle Barilla w dużej ilości osolonej wody, odcedzić kiedy będą jeszcze półtwarde i przełożyć na patelnię z sosem z dyni.

muszle_z_dyniSkładniki dla 4 osób:

- dynia 200 g

- rukola 70 g

- śmietana 50 g

- orzechy włoskie bez skórki 40 g

- parmezan 30 g

- czosnek 1 ząbek

- oliwa z oliwek extra vergine 2 łyżki

- sól do smaku

- pieprz do smaku

Czas: 35 minut

Stopień trudności: średni

 

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony