Pikantny jaglany gulasz z czerwoną pastą curry

Firma Kupiec proponuje przepis na potrawę, która wzmocni i pobudzi do działania: pikantny jaglany gulasz z czerwoną pastą curry! Potrawa, której bazą jest kasza jaglana, to zdrowa opcja zarówno na pożywny lunch, rozgrzewający obiad czy wytrawną kolację. Zdrowe nie znaczy nudne! Smacznego!

pikantny_gulaszPikantny jaglany gulasz z czerwoną pastą curry

  • 100 g kaszy jaglanej KUPIEC

  • 1 podwójna pierś kurczaka, pokrojona w średnią kostkę

  • 3 łyżeczki czerwonej pasty curry

  • 2 łyżki oliwy

  • pęczek dymki, posiekanej (biała i zielona część)

  • 1 l bulionu lub rosołu

  • 200 ml śmietanki 30%

Przygotowanie

W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, wrzucić dymkę, chwilę podsmażać, dodać pastę curry i dokładnie wymieszać. Wrzucić mięso i stale mieszając, obsmażać przez minutę lub dwie. Dodać kaszę i bulion, gotować ok 25-30 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Pod koniec gotowania dodać śmietankę, ewentualnie dosolić do smaku, podawać gorący gulasz posypany świeżym szczypiorkiem.
 

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony