Warzywa na patelnie - Frosta

Wiosna to dla wielu czas nowe zobowiązania do zrzucenia kilku kilogramów, aby wizyta na plaży w czasie letnich wakacji nie wiązała się z lekkim stresem. Obowiązkowy ruch i odpowiednie odżywianie na pewno przyniosą zamierzone efekty. Podstawą zdrowego odżywiania są warzywa i owoce. Dzisiaj proponujemy warzywa na patelnie.

FRoSTA wprowadziła na rynek warzywa na patelnię w nowych, międzynarodowych smakach.  Warzywa na patelnię toskańskie, meksykańskie, francuskie, karaibskie i chińskie to najnowsza propozycja marki dla wymagających konsumentów, którzy cenią sobie smak, jakość, naturalność i szybkość przygotowywania posiłków. Produkty są już dostępne w sprzedaży.

FRoSTA zaprasza konsumentów w kulinarną podróż. Wielbiciele mrożonych warzyw na patelnię do swojego menu mogą teraz włączyć smaki charakterystyczne dla różnych regionów świata. Warzywa na patelnię toskańskie, Warzywa na patelnię meksykańskie, Warzywa na patelnię francuskie, Warzywa na patelnię karaibskie oraz Warzywa na patelnię chińskie pozwolą odkrywać przyjemność z gotowania i jedzenia.

Nowe mieszanki warzywne FRoSTY zawdzięczają swój wyrazisty smak świeżym, soczystym warzywom, ziołom i przyprawom z różnych regionów świata. Posiadają międzynarodowe receptury
i oryginalne składniki, m.in.: sambal oelek (ostry sos indonezyjski), grzyby mun, trawę cytrynową czy mleczko kokosowe. Do ich produkcji stosowane są wyłącznie naturalne składniki, dzięki czemu smakują jak przygotowane w domowej kuchni.

Do wyboru mamy:

Warzywa na patelnię toskańskie

Warzywa na patelnię meksykańskie

Warzywa na patelnię francuskie

Warzywa na patelnię karaibskie

Warzywa na patelnię chińskie

Opakowania: Gramatura: 400g , Cena: ok. 6,5 zł

warzywa meksykanskie

Nowością na opakowaniach FRoSTY jest czytelna, przejrzysta lista składników, wzbogacona
o ciekawostki dotyczące niektórych składników. Na opakowaniach znajdują się też propozycje przepisów kulinarnych na bazie nowych produktów marki. Więcej kulinarnych inspiracji można zobaczyć po zeskanowaniu QR kodu. Ciekawe przepisy pokażą się w telefonie komórkowym, już na miejscu w sklepie.

Naszym zdaniem bardzo dobrym dodatkiem do warzy na patelnie jest sos czosnkowy:

Przepis na sos czosnkowy:

Jogurt naturalny 400ml

Trzy ząbki czosnku

Trzy łyżki majonezu (majonez Winiary jest bardziej łagodny a Kielecki ma ostrzejszy smak)

Czosnek przecisnąć przez praskę dodać jogurt i majonez, wymieszać  i odstawić do lodówki na co najmniej 15min.

Do warzyw na patelnie można dodać podsmażonego wcześniej kurczaka np. pocięty na wąskie kawałki filet.

Warto zaznaczyć, że ogromną zaletą warzyw na patelnie Frosta jest szybkość przygotowania tylko 8 minut!

 

Copyright © 2009-2016 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony