Ranking liceów - Kraków

„TYSKIE GRZEJE ZIMĄ“, czyli rzecz o grzanym piwie - Kiedy grzaniec smakuje najlepiej?
czwartek, 19 listopada 2009 10:09
Spis treści
„TYSKIE GRZEJE ZIMĄ“, czyli rzecz o grzanym piwie
Przygotowanie grzańca, czyli co, jak i ile?
Maciej Chołdrych, piwoznawca i sensoryk smaku piwa
Tajemnice grzańcowych przypraw
Kiedy grzaniec smakuje najlepiej?
Wszystkie strony
5. Kiedy grzaniec smakuje najlepiej?

Jedno jest pewne - grzane piwo jest idealne na chłodne jesienno - zimowe wieczory. Doskonale sprawdzi się również w trakcie spotkań z przyjaciółmi, jako jeden z serwowanych napojów.

Poniżej prezentujemy kilka przykładów sytuacji kiedy grzaniec jest naprawdę dobrym wyborem.

W męskim gronie - nic nie smakuje lepiej niż piwo z paczką kumpli...również to grzane! Zaproś przyjaciół do domu i przygotuj dla nich piekielny wieczór - ostre jedzenie, mocne męskie kino oraz pikantnie doprawiony grzaniec

Damski wieczór - również wśród kobiet jest liczne grono fanek złotego trunku. Tropem męskich spotkań umów się z przyjaciółkami na ploteczki. Doskonałym uzupełnieniem będzie grzane piwo na słodko. Pozytywnie zaskoczenie gwarantowane!

Na górskim szlaku - po męczącej wędrówce górskimi szlakami, kiedy już Twoja drużyna dotrze do bezpiecznego schronienia, pamiętaj, że nic lepiej nie rozgrzeje zmarzniętych i zmęczonych ciał przed snem niż kufelek aromatycznego grzańca. Rano obudzicie się pełni sił, aby znów wyruszyć na ośnieżone szczyty

Romantyczny wieczór we dwoje - jeśli pragniesz zaskoczyć ukochaną osobę i planujesz romantyczny wieczór we dwoje nie zapomnij o właściwej atmosferze. Świece, spokojna muzyka w tle i... tak, tak - grzane piwo! Złoty trunek doprawiamy składnikami znanymi powszechnie jako afrodyzjaki, np. gałki muszkatołowej czy też wanilii.

Kolacja w staropolskim stylu - jeśli uwielbiasz tematyczne spotkania ze znajomymi proponujemy zorganizowanie kolacji w sarmackim klimacie. Niczym Zagłoba podaj na stół golonkę, pieczyste, zawiesiste sosy, a do popicia gęsty grzaniec z dodatkiem żółtka oraz cukru. Smakuje wybornie!

CDN...

Specjalnie dla marki Tyskie Michał Tkaczyk, szef kuchni pięciogwiazdkowego hotelu Bristol, stworzył unikalny i jedyny w swoim rodzaju przepis na grzańca. Oraz KONKURS!

 



 

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony